Δημοτικό Σχολείο Λαβάρων Έβρου Ε.Λε.Φυ.Σ. Ξεκινούν οι επιμορφώσεις…

Ξεκινούν οι επιμορφώσεις…



Ξεκινάμε τις επιμορφώσεις για το ΕΛεΦυΣ – Elefys (Εικονογραφημένο Λεξικό Φυσικής για το Σχολείο – www.elefys.gr). Την Τετάρτη 16/3 θα γίνει η επιμορφώση του Διαπολιτισμικού Δ.Σ. Ιασμου Ροδόπης και του Δ. Σ. Λαβαρων! Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι επιμορφώσεις των Δημοτικών Σχολείων του Νομού Ροδόπης και άλλων Νομών.

Το Δ.Σ. Λαβάρων αποτελεί Κόμβο Έρευνας και Καινοτομίας για τον Επιστημονικό και Γλωσσικό Ακαδημαϊκό Γραμματισμό στη Βασική Εκπαίδευση. Είναι συνεργαζόμενος φορέας με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – Εργαστήριο Γλωσσολογίας ΤΕΦ – ΔΠΘ “+ΜορΦωΣη” και το Εργαστήριο Εφαρμογών Πληροφορικής και Ρομποτικής στην Εκπαίδευση και την Κοινωνία Lires του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο πλαίσιο Έργου του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας & Καινοτομίας – ΕΛΙΔΕΚ.

Λίγα λόγια για το Έργο: Στόχος του Έργου είναι η ανάπτυξη του επιστημονικού και γλωσσικού γραμματισμού σε μαθητές του δημοτικού σχολείου στο μάθημα των Φυσικών Επιστημών στη βάση του τρίπτυχου Γλώσσα-Επιστήμη-Κοινωνία. Επιδιώκεται, δηλαδή, οι μικροί μαθητές να διευρύνουν τον επιστημονικό τρόπο σκέψης τους, να μπορούν να διατυπώνουν λόγο γλωσσικά και επιστημονικά κατάλληλο για τα φυσικά φαινόμενα που τους περιβάλλουν και να ερμηνεύουν κριτικά τον επιστημονικό λόγο που παράγεται στο κοινωνικοπολιτισμικό πλαίσιο όπου ζουν και δρουν.

Γράψε το σχόλιό σου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.